Bindweefselmassage

Making copy’s by means of photocopy, preentscreening, or any other duplication of our website or parts therefore is prohibited without written permission from us.

Massagetherapie Woerden

Natuurgeneeskundige praktijk voor therapeutische massages, Daniëlle Bijkerk-Bakker


Bindweefselmassage


Een bindweefsel massage is een reflectorische massage waarbij het zenuwstelsel wordt beïnvloed. Het verhoogt de doorbloeding, stimuleert de bindweefselconditie en activeert de stofwisseling. Door deze massage ontstaat er een interactie tussen fascia, zenuwstelsel en de inwendige organen.


Bindweefselmassage is een segmentale therapeutische massages die werkt als reflexzonemassage. Bij deze behandeling gaat men ervan uit dat de zones op de rug in verbinding staan met de organen en delen van het lichaam.Deze massagevorm is begin 1950 ontwikkeld door de Duitse Heilgymnaste Elisabeth Dicke. Destijds leed ze aan de ziekte van Bürger - een ernstige doorbloedingsstoornis in de benen. De hevige pijnen waren zo extreem dat er zelfs werd overwogen om een been af te zetten, de kans op genezing was namelijk erg klein. Elisabeth Dicke ontwikkelde een speciale rugmassage. De reactie na deze massage was niet alleen pijnvermindering in haar rug maar ook een verbetering van de circulatie in haar benen. Op haar aanwijzingen werd de massage behandeling overgenomen door een collega wat resulteerde dat haar been genas.
Wanneer een bindweefsel massage?


 • hoofdpijn en migraine
 • buik- en borstkas aandoeningen
 • maag- en darm aandoeningen
 • doorbloedingsstoornissen
 • chronische verkoudheid
 • aandoeningen aan het bewegingsapparaat
 • gewrichtsproblemen
 • slapeloosheid
 • straie
 • acne en littekens
 • menstruatieklachtenDeze vorm van massage kan ook ingezet worden ter versteviging van de huid en om plaatselijk centimeters te verliezen. In dat geval wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Massagetherapie Woerden, Danielle Bijkerk-Bakker

KvK 50994670

BTW nummer NL173609181B01

VBAG lidnummer 20140506

RBCZ 911890R

CBP m1561034

AGB zorgverlenerscode 90046143

AGB praktijkcode 9054768

natuurgeneeskundig therapeut, therapie, dorntherapie, dornmethode, dorn, sportmassage, klassieke massage, massagetherapie, oedeemtherapie, manuele lymfedrainage, hernia, bekkeninstabiliteit, fibromassage, triggerpoint, sportmassage, deep tissue, bindweefsel indian, head, massage Woerden, chronisch, chronische pijn, pijn, breuss, bekken, heupklachten, beenlengte verschil, rugpijn, rug, rugklachten, amassage massagetherapie klassieke massageontspanning manuele therapie, sportmassage, sport, blessure preventie dortnmethode, dorn, mindfulness, burnout, overspannen, stress fibromyalgie, ontspanning, woerden, utrecht, zuid-holland, noord-holland, massage ontspanning, sport, massage woerden, coaching, massage bij kanker, oncologie, oncologiemassage, hoofdpijn, rugklachten, rug, nekklachten, nek