Bindweefselmassage

Bindweefselmassage


Een bindweefsel massage is een reflectorische massage waarbij het zenuwstelsel wordt beïnvloed. Het verhoogt de doorbloeding, stimuleert de bindweefselconditie en activeert de stofwisseling. Door deze massage ontstaat er een interactie tussen fascia, zenuwstelsel en de inwendige organen.


Bindweefselmassage is een segmentale therapeutische massages die werkt als reflexzonemassage. Bij deze behandeling gaat men ervan uit dat de zones op de rug in verbinding staan met de organen en delen van het lichaam.Deze massagevorm is begin 1950 ontwikkeld door de Duitse Heilgymnaste Elisabeth Dicke. Destijds leed ze aan de ziekte van Bürger - een ernstige doorbloedingsstoornis in de benen. De hevige pijnen waren zo extreem dat er zelfs werd overwogen om een been af te zetten, de kans op genezing was namelijk erg klein. Elisabeth Dicke ontwikkelde een speciale rugmassage. De reactie na deze massage was niet alleen pijnvermindering in haar rug maar ook een verbetering van de circulatie in haar benen. Op haar aanwijzingen werd de massage behandeling overgenomen door een collega wat resulteerde dat haar been genas.
Wanneer een bindweefsel massage?


hoofdpijn en migraine

buik- en borstkas aandoeningen

maag- en darm aandoeningen

doorbloedingsstoornissen

chronische verkoudheid

aandoeningen aan het bewegingsapparaat

gewrichtsproblemen

slapeloosheid

straie

acne en littekens

menstruatieklachtenDeze vorm van massage kan ook ingezet worden ter versteviging van de huid en om plaatselijk centimeters te verliezen. In dat geval wordt deze behandeling niet vergoed door de zorgverzekeraar.