Breuss massage

Breuss-massage


De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken. Het zorgt voor het opvangen van schokken en werkt als een soort schokbreker.

 

De Breuss-massage is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen. Je kunt er veel wervelkolom problmen, zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.

 


De zachte Breuss-massage van de wervelkolom gaat er van uit dat er geen versleten tussenwervelschijven bestaan, omdat alle cellen ook op hoge leeftijd steeds weer vernieuwd worden. Er bestaan wel gedegenereerde tussenwervelschijven, maar die kunnen gestimuleerd worden, zodat ze weer verbeteren, regenereren.

Bij hevige wervelkolomproblemen, enorme pijn of zeer verkrampte spieren is de Breuss-massage een ideale voorbereiding op de Dorntherapie.


Dit maakt deze massage de enige rugmassage die toepasbaar is bij mensen met een acute hernia.


 

 

De Breuss-massage kan ook op zichzelf staand gegeven worden, maar ook in combinatie met andere behandelingen in mijn praktijk.Bron: Dorn-Instituut, www.ideletteeijgelaar.nl