Werkwijze

Werkwijze van de Dorn behandeling

 


Stap 1: Beenlengteverschil corrigeren

 

 

Veel mensen hebben een verschil in beenlengte, er is teveel ruimte in heupgewricht. Dit functionele beenlengteverschil komt vaak door overbelasting, verkeerd of te lang zitten in de auto of lange tijd met de benen over elkaar zitten. Het langere been is daarbij iets uit de kom waardoor het bekken scheef kan gaan staan, heupen gaan torderen en wervels in de ruggengraat kunnen uit hun normale rechte positie worden gedrukt.

 

Deze correctie methode - een zelf hulp techniek - kan men na en tussen de behandelingen door ook thuis doen.

 

Stap 2: SI-gewricht controleren en corrigeren

 

Het SI-gewricht wordt gecontroleerd op "vast"zitten aan 1 of beide kanten.

 

Plaats van het SI-gewricht in het lichaam: Het Sacro-iliacaal gewricht zit in het bekken tussen het heiligbeen aan het einde van de wervelkolom en de darmbeenderen in het bekken. De 2 Sacro-iliacaal gewrichten verbinden het heiligbeen met de 2 darmbeenderen.

 

Stap 3: Heupgewricht/ Heupen controleren en corrigeren

 

De heupen kunnen op verschillende manieren ongelijk of scheef staan. De ene heup kan meer naar voren wijzen dan de andere en/of een heup kan hoger staan.

 

 

Stap 4: Ruggenwervels controleren en corrigeren

 


We beginnen met het stuitbeen en controleren de stand van iedere wervel door met de duimen de gehele wervelkolom langs te gaan. Indien het gebied rondom een doorn uitsteeksel pijnlijk is, duidt dit meestal op een scheve wervel.

 

Stap 5: Nekwervels controleren en corrigeren


Voor de nekwervels geldt hetzelfde als voor de ruggenwervels. Scheve nekwervels zorgen voor een scala aan klachten. Ook komen veel nekklachten voor bij kinderen, opgelopen tijdens de bevalling of na een val. Zijn de klachten er al tijdens de babytijd en wordt er gesproken over een huilbaby,dan heeft het kind vaak het kiss-syndroom.

Op deze pagina kunt u meer lezen over de behandeling van kiss- en kidd kinderen door middel van de Dornmethode.

 

Stap 6: Schoudergewrichten, elleboog, pols en vingergewrichtjes controleren en corrigeren

 

Dit kan men na en tussen de behandelingen of ook thuis doen.

 

Stap 7: Breuss -  e/o  Ontspanningsmassage

 

Meestal vindt na de correctie een afsluitende massage plaats, waarbij de hele rug behandeld word. In een aantal gevallen kan je ook eerst een ontspanningsmassage toepassen voor de ruggenwervelcorrectie om de correctie gemakkelijker te laten verlopen bij een te gespannen rug- en rugspieren.

 

 

Na de behandeling is het verstandig om veel water te drinken en mag u 3 dagen niet zwaar tillen of sporten.